Megrovás

2024.02.29. 12:01

Horgász ütött meg egy kiránduló kiskorút a Cseke-tavon

A férfinak nem tetszett, hogy a fiatalok köveket dobálnak a tóba, ezért odament hozzájuk. A horgász a dobáló fiatalkorút meg is ütötte.

Kemma.hu

Garázdaság miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség megrovást alkalmazott azzal a tettét megbánó horgásszal szemben, aki a tatai Cseke-tó partján ütött meg az osztályával ott kiránduló fiatalt. A horgász azért ütötte meg a fiút, mert köveket dobált a tóba.

A horgász a Cseke-tó partján ütötte meg a kiránduló fiút
A horgász a Cseke-tó partján ütötte meg a kiránduló fiút
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A horgász ingerülten vonta kérdőre a fiatalt

A férfi tavaly június 12-én a tatai Cseke-tónál horgászott, amikor a közelben egy fiatalokból álló, Budapestről érkezett osztálykirándulás tagjai nagyobb köveket dobáltak a tóba. A horgász ezt megelégelte, odabiciklizett a fiatalokhoz, akik közül egyiküket kiabálva vonta felelősségre. A kiskorú bocsánatot kért a horgásztól, aki azonban továbbra is indulatosan magyarázott neki, és amikor közvetlen közelébe ért, egy ízben megütötte a felsőtestén.

A megütött fiú kissé összegörnyedt, és újból elnézést kért a férfitól, aki még ezután is ingerülten válaszolt. Amikor egy másik fiú megkérdezte, hogy miért ütötte meg a társát, a pecás őt is veréssel fenyegette, majd a kerékpárral elhajtott.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetőjogi szabályozás szerint megrovásban kell részesíteni azt, akinek a cselekménye az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása, vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában