Indítvány

2024.02.29. 07:15

Nem érdekelte a gyerektartás az apát, 47 hónapig nem fizetett egy fillért sem

Az apát nem érdekelte a gyereke és a sorsa. A gyerektartás díját majd' 5 éven keresztül nem fizette, pedig havonta csak 20 ezer forintról volt szó.

Kemma.hu

Tartás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki közel másfél millió forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke gondozójának. Az apa a gyerektartás díját inkább másra költötte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a büntetlen férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Nem érdekelte a gyerektartás

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2017-ben arra kötelezte ítéletével, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen, önkéntes teljesítéssel 20 ezer forint, illetve 2018. január 1-jétől az éves inflációval növelt összeget tartásdíjként fizesse meg a gyermeke gondozója részére. Az apa 2019. július-2024. január között 47 hónap alatt önhibájából 1 millió 376 ezer 452 forint gyermektartásdíjat nem fizetett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában