Ítélet

2024.02.14. 17:03

Elzárásra ítélték a férfit, aki nem volt hajandó fizetni a gyermektartást

Az esztergomi bíróság 20 nap elzárásra ítélte a férfit.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 20 nap elzárásra ítélte azt a férfit, akivel szemben második alkalommal indult büntetőeljárás, mert gyermeke tartására nem fizetett.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, elkövető tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2019-ben arra kötelezte végzésével, hogy a gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen, önkéntes teljesítéssel 20 ezer forint tartásdíjat fizessen meg a tokodi sértett, a gyermek gondozója részére.

A férfi kötelezettségének nem tett eleget, ezért az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. március 29. napján kelt és 2022. augusztus 12-én jogerős büntetővégzésében 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Az ügyészség újabb vádiratot nyújtott be a férfival szemben, mert 2022. március 1. és 2023. június 7. között összesen 280 ezer forintnyi tartásdíjat nem fizetett meg önhibájából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában