Két keréken

2024.02.08. 16:09

Ezzel a rollerral ment lopni a szőlősi családi házba, felfüggesztettet kapott

A férfi nem járt nagy szerencsével, ráadásul a ház tulaja tetten is érte.

Kemma.hu

Tetten érték a háznál a tolvajt

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az elkövetőt, aki rollerral ment lopni Vértesszőlősön. A Tatabányai Járásbíróság a férfit 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerőssé vált, mert azt az ügyész, védő és elkövető is tudomásul vette.

A megállapított tényállás szerint a férfi február 5-én éjszaka egy vértesszőlősi családi ház udvarára a nyitott kapun át ment be azért hogy onnan lopjon.  A férfi egy szertárban szétnézett, ott számára megfelelő értéktárgyat nem talált. Végül az udvarról egy 710 forint értékű csavarhúzót vitt el. A sértett biztonsági kamerán keresztül látta, hogy a tolvaj rolleral gurul ki az udvaráról. 

Ezzel a rollerrel ment lopni a férfi
Ezzel a rollerrel ment lopni a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A tolvaj ezután egy másik családi ház udvarára ment, majd az innen megközelíthető pincébe annak csukott, de nem zárt ajtaján bement. A férfi a pincében 1 üveg szeszesitalt, 2 doboz  alkoholmentes sört, 1 darab feles poharat, 1 darab kristályos üveg dugót lopott el úgy, hogy azokat a nála lévő táskába bepakolta, ezek együttes értéke 5398 forint. A sértett csörömpölést hallott és villanyfényt látott, ezért lement a pincébe, ekkor a tolvajt tettenérte és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

Ezt a pár apróságot sikerült zsákmányolnia a férfinak
Ezt a pár apróságot sikerült zsákmányolnia a férfinak
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában