Gyors segítség

2024.02.28. 06:55

Életmentés Tatabányán: 15 hónapos fuldokló babához siettek a mentők

Nagy volt a riadalom hétvégén annál a tatabányai családnál, ahol a mentők gyors segítségére volt szükség. Életmentés miatt kellett rohanniuk egy kisbabához.

Kemma.hu

Életmentés miatt riasztották a mentőket hétvégén Tatabányára. Egy 15 hónapos baba szülei kérték a segítséget, mert gyermekük félrenyelt egy kis tárgyat, ami miatt fulladni kezdett. A mentők azonnal a helyszínre rohantak és életmentő segítséget nyújtottak a kicsinek.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be közösségi oldalán. A sürgős beavatkozásra szombaton volt szükség, amikor a kisbaba bekapta és félrenyelte üdítő üvegének egy darabját. A kisfiú rögtön fulladni kezdett, így a szülei azonnal a mentőket hívták. A szülők megőrizve a hidegvérüket, pontosan követték a mentésirányító utasításait a segítség megérkezéséig. A mentősök perceken belül a tatabányai lakáshoz értek, majd pillanatokon belül megkezdték a kisbaba ellátását, ami gyorsan sikerre is vezetett. Ezt követően megnyugtatták és megvizsgálták a csöppséget, majd stabil állapotban szállították a kórházba. 

Az életmentés miatt köszönetet is mondott az édesapa

Pár óra múlva az édesapa újra jelentkezett telefonon és hálát mondott a mentősök és a mentősirányító segítségért. A mentőszolgálat posztja alatt is bejelentkezett az apuka.

Még egyszer köszönöm szépen a mentősök munkáját. Nem tudom elégszer megköszönni. A kisfiam már jól van. Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat 

– írta kommentben a hálás szülő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában