Tárgyalás

2024.02.21. 07:00

Nem sokon múlott a baba halála, kegyetlen apja miatt kellett rohanni a kórházba

Az anya néha élettársára bízta a gyermeket, amíg ő távol volt otthonról. Az apa nem bírta elviselni a baba sírásást, ezért súlyosan bántalmazta.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 22-én tárgyalást tartanak annak az apának az ügyében, aki újszülött gyermekét bántalmazta súlyosan. A baba kis híján belehalt apja tettébe. A tárgyaláson tanúkat hallgatnak meg, majd párbeszédek várhatóak. 

A vádirat szerint a vádlott és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3-án megszületett közös gyermekük, akit ezt követően együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő a családi ügyek, bevásárlás elintézése, iskolai tanulmányainak folytatása okán időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra az apa felügyeletére bízva otthon hagyta a csöppséget. A baba a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a férfi nehezen tolerált, vele szemben hangos kiabálással vezette le az indulatát. 2021. szeptember 27. és október 4. között 2 alkalommal, a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta. A fejét közepes erővel nekiütötte a lakásban található tompa tárgynak. 

A baba élete forgott veszélyben

A kicsi a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4-én esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. Az apa ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. A gyermeknél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár a csecsemő halála is bekövetkezett volna. Sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!