Mentések

2024.02.06. 15:54

Az erős szél adott rengeteg munkát vármegyénk tűzoltóinak

Az erős szél miatt több helyre riasztották a tűzoltókat a vármegyében – főként az esztergomi járás területére hétfő délelőttől – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Kemma.hu

Rengeteg mentési munkáról számolt be a hétfői napról a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága. Mint azt az oldalukon írták, a Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói két alkalommal is vonultak az 1119-es útra, ahol fakidőlések okoztak forgalmi akadályt. A tűzoltók láncfűrésszel, kézi erővel, egyik esetben az erdészet szakembereivel közösen megszüntették a forgalmi akadályt.

Csolnokon, egy út szélén álló tölgyfa egyik ága akadályozta a közút járműforgalmát az 1106-os úton. Az úttest fölé hajló ágat az esztergomi hivatásos tűzoltók magassági ágvágóval eltávolították.

Egy nagyméretű fa úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezve az 1-es számú főút szárligeti szakaszán. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és kézi erő segítségével eltávolították a fát.

A Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói is vonultak a viharos erejű szél okozta fakidőlésekhez. Egy nagyméretű nyárfa hasadt ketté és az úttestre esett forgalmi akadályt képezve a 10-es számú út lábatlani szakaszán. Az egyik faág elektromos vezetékre esett, ami szigetelt volt és nem károsodott. Az egységek motoros láncfűrészekkel és kézi erővel megszüntették a veszélyeztetést. 

Villanyvezetékre dőlt egy kisméretű fa Süttőn, az 1127-es számú úton. A fát kézi erő és egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a tűzoltók. A vezeték nem sérült. Kicsit távolabb egy fa dőlt villanyoszlopnak, amit a fa súlya az úttest fölé döntött, így az veszélyesen megdőlt. Az egység kézi erővel az oszlopot visszaállította és stabilizálta függőleges irányba. az áramszolgáltató értesítése megtörtént.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában