Ítélet

2024.01.11. 07:43

Videó: bátorra itta magát a tatabányai kocsmatöltelék - garázdaság lett a vége

A Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki előbb összetorta a kocsma kerítését, majd leült sörözni a kerthelyiségben.

Kemma.hu

A megállapított tényállás szerint, és mint arról korábban beszámoltunk a többszörös visszaeső férfi 2022. április 25-én ittas állapotban betörte a tatabányai söröző kerthelyiségéhez tartozó kerítését, az összetört elemeket pedig a kerthelyiségbe dobta. A férfi ezután megfogott egy kukát, amit a söröző ablakának dobott.

A kuka az ablakról lepattant, így nem tört be. A férfi pedig, miután összetörte a kerítést, leült sörözni a kerthelyiségben. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekményével 15 ezer 452 forint kárt okozott, magatartása pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az elkövető később, július 7-én egy tatabányai üzletben fejhallgatót, láncos zárat, szelfibotot, USB töltőt és kábelt, késélezőt, borotvát, szakállvágót, adatkábelt, kempingfejszét tett a bevásárlókosárba. A termékekkel fizetés nélkül akart távozni az áruház területéről. A férfit a biztonsági szolgálat feltartóztatta. Az elkövetési érték 92 ezer 249 forint volt.

A Tatabányai Járásbíróság a január 10. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson ítéletet hozott a férfivel szemben. Mint azt Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára közölte, a járásbíróság a vádlottat garázdaság vétsége és lopás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt – halmazati büntetésül – 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában