Tragédia

2024.01.24. 11:30

Senkinek sem kell az esztergomi robbantó vérrel áztatott telke

Két ember halála fűződik az esztergomi robbantó telkéhez, melyet az arra jogosultaknak nem érdemes elfogadniuk örökségként – írja a Bors. Úgy tűnik, hogy az ingatlan értékesíthetetlen és egyelőre nem tolonganak iránta a vevők sem.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, 2023. szeptember 20-án délután egy agresszív és robbantással fenyegetőző férfi otthonához vonult ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége. A túsztárgyaló órákon át próbálta lebeszélni tettéről Juhász Lászlót, aki végül a házában éppen abban a pillanatban vágott bele egy flex-szel egy gázpalackba, amikor a kommandósok beléptek. A robbanás következményeként az épület megsemmisült, a tulajdonos mellett Kónya Gábor Lajos, a TEK egyik munkatársa is meghalt.

A Bors azt írja, hogy az elkövetőt agresszív, egyben segítőkész embernek ismerték a szomszédai, bár tudták róla azt is, hogy összeesküvés elméletekben hisz. Vállalkozásai rendre becsődöltek, végül metróvezetőként helyezkedett el, de összeférhetetlen természete miatt kirúgták munkahelyéről. A tartozások miatt szolgáltató kilátásba helyezte az áram kikapcsolódását, ezen dühödött fel és kezdett el robbantással fenyegetőzni a férfi.

A portál úgy tudja, hogy Juhász László felnőttkorú fia lehet a robbantó örököse, de aligha éri meg neki elfogadnia az örökséget, ugyanis a törvény szerint csak a tartozással együtt tarthatna igényt az ingatlanra. A hagyatékból rendeznie kellene a közüzemi tartozásokat, az esetleges adóhátralékot, a TEK és a katasztrófavédelem költségeit – illetve a a gyászoló család igényli, akkor Kónya Gábor Lajos kártérítését is. Tehát még vannak kérdőjelek a telek további sorsával kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában