Testi sértés

2024.01.15. 10:19

Ittasan kötekedett gáz-riasztó fegyverével a férfi egy ácsi buliban, súlyos sérülés lett a vége

A Komáromi Járásbíróság január 17-én tart tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki gáz-riasztó fegyverrel lőtt arcon többször egy másik bulizót. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint az illető 2022. november 12-én egy ácsi szórakozóhelyre indult, ahová magával vitte az engedéllyel tartott gáz-riasztópisztolyát is. A sértett az ismerőseivel szintén ott tartózkodott, majd hajnalban kimentek a szórakozóhely elé dohányozni. 

Az ittas állapotú vádlott ekkor odament az általa nem ismert, az utcán beszélgető emberhez és társaihoz, majd minden előzmény nélkül belekötött az egyikükbe, trágár szavakkal szidalmazta és megveréssel fenyegette őt. A sértett az ismerősének védelmére kelt és a magatartásának abbahagyására szólította fel a vádlottat, aki ekkor arcon ütötte, majd néhány lépést hátrált, és a ruházatából elővette a gumilövedéket is kibocsátó gáz-riasztó pisztolyát, azzal megcélozta a tőle mintegy 2 méter távolságra álló fejét és négy lövést adott le. 

A fegyverből kibocsátott gumilövedékek közül legalább kettő a sértett arcát találta el, melynek következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, a bántalmazás azonban súlyosabb sérülés, maradandó látáskárosodás okozására is alkalmas volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában