Baleset

2024.01.24. 12:26

Ittas sofőr kacsázott Bánhidán este, rendőrautónak is ütközött

A sofőrt megállították az egyenruhások, azonban az megpróbálta kikerülni őket, ekkor ment neki a rendőrautónak.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Fotó: Kaposi Hanna

Az egyik tatabányai Facebook-csoportban osztottak meg egy fotót, amin az látszik, hogy kedden este Bánhidán, a Kossuth utcai körforgalomnál egy rendőrautó személyautóval ütközött. A poszt alatt mentek a találgatások, hogy vajon mi történhetett. A rendőrautón ugyanis látszik, hogy nem a saját sávjában áll. Sokan arra tippeltek, hogy egy újabb autós üldözés végét sikerült lencsevégre kapni. 

Gányai Balázs, rendőr őrnagy a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense segített tisztázni a vitát. A Kemma.hu megkeresésére elmondta, hogy egy ittas férfi hajtott a rendőrautónak.

Ittasan vezetett a 60 éves tatabányai férfi
Ittasan vezetett a 60 éves tatabányai férfi
Fotó: Kaposi Hanna / Forrás: Beküldött

– Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy feltehetően ittas sofőr nem tud a saját sávjában közlekedni, kacsázik. A bejelentő segítségével a járőrök azonosították a jármű útját, majd az útvonalát keresztezve megálltak. Kiszálltak az autóból, hogy karjelzéssel megállítsák a sofőrt – magyarázta a sajtóreferens. A sofőr meg is állt, azonban lassan újra elindult és ekkor ment neki a rendőrautó bal első sárvédőjének érintőlegesen. Személyi sérülés nem történt.

– Nem akart elütni senkit, nem húzta a rendőrre a kormányt. Nem is merült fel hivatalos személy elleni erőszak. Az ütközés után azonnal magától meg is állt – tette hozzá a rendőr őrnagy. A 60 éves tatabányai férfit megszondáztatták, melynek eredménye szerint valóban ittasan vezetett. A gépkocsit pedig, amivel közlekedett átadták az egyik rokonának. A sofőr ellen büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában