Büntetővégzés

2024.01.04. 09:50

Illegális, indiai potencianövelőt rendelt volna magának Tatabányára, de lebukott

A tabletták tadalafil hatóanyagot tartalmaznak, amely Magyarországon forgalomba helyezési engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszernek minősül.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a gyógyszerhamisítás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott.

Az ügyészség indítványára a járásbíróság a férfival szemben 180.000 forint pénzbüntetést szabott ki, a lefoglalt gyógyszert elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2022. januárban egy indiai cégtől annak internetes oldalán potenciazavarok kezelésére alkalmazható 50 levél, a személyes szükségleteket meghaladó, indokolatlan mennyiségű, együttesen ötszáz darab tablettát rendelt meg 27.084 forint vételáron. A férfi az ellenértéket 2022. január 11-én a bankszámlaszámlájáról átutalta a cég bankszámlájára.

Ezt követően ismeretlen személy Indiában postai küldeményként feladta a férfi tatabányai címére a levélküldeményt, amely tartalmazta az 50 levél tablettát. A Nemzeti- Adó és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2022. január 17-én Budapesten a vádlott nevére érkezett, még nem kézbesített küldeményt zár alá vonta, majd azt a Tatabányai Járási Ügyészség lefoglalta.

A csomagküldeményben lévő tabletták tadalafil hatóanyagot tartalmaznak, amely Magyarországon forgalomba helyezési engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszernek minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában