Tárgyalás

2024.01.13. 07:00

Epilepsziás rohamot kapott a sofőr Tárkány és Ászár között, halálba vitte utasát

Betegsége miatt a férfinak nem szabadott volna vezetnie, azonban ezzel nem törődött. Tárkány és Ászár között epilepsziás rohama miatt halálos balesetet okozott.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 16-án tartanak tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki halálos balesetet okozott Tárkány és Ászár között. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás veszi kezdetét.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 15. és 2021. február 15. között, pontosabban nem meghatározható időben autóját Nagyigmánd és Bábolna között vezetve az epilepszia betegsége miatt eszméletét vesztette, és az ekkor mozgó jármű stabilitásvesztését a jobb első ülésen utazó ismerőse akadályozta meg. A sofőr az eszméletét egy perc múlva nyerte vissza. 

Az érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, ugyanakkor egészségi állapota miatt a jármű biztonságos vezetésére alkalmatlan, és erről tudomással bíró férfi 2021. február 28-án kocsijával Tárkány irányából Ászár felé közlekedett. A jármű jobb első ülésén a sértett utazott, aki biztonsági övét szabályszerűen használta. A sofőr görcsrohammal járó állapotba került, eszméletét vesztette, és ennek következtében a jármű feletti uralmat elvesztette. 

Az autó irányítás nélkül áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, majd azt elhagyva, egy árkon keresztül, az úttest bal oldali szélétől 4,8 méterre fékeződött le, baleseti véghelyzetét itt érte el. A baleset következtében a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a sértett súlyos sérülésekkel került kórházba, ahol 2021. március 2-án elhunyt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában