Gyakorlatok

2024.01.09. 10:18

Életek megmentése a tét: taktikai képzésen vesznek részt vármegyénk rendőrei

Folyamatos intézkedéstaktikai képzésen vesznek részt vármegyénk rendőrei.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán számoltak be arról, hogy elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt az intézkedéstaktikát oktató szakemberek vármegyénkben.

Mint írták: a járőrök a rendelkezésükre álló eszközök használatához szükséges rutint elsősorban az oktatásokon szerzik meg. Az utcán, illetve intézkedés közben olyan biztonsággal kell eljárniuk, ami életet menthet. Az idei első alkalmon Vadóc Gábor rendőr törzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiképzője nem csak elméletben, de a való életben megtörtént esetek videofelvételeivel, illetve gyakorlati órákon is továbbfejlesztette a vármegyénkben dolgozó instruktorok tudását.

Az elmúlt időszakban előfordult bűncselekmények tapasztalatait felhasználva a késsel támadók, vagy a drog hatása alatt randalírozók gyors, biztonságos ártalmatlanítása is szerepelt az első oktatási napon. Vármegyénkben a járőrök többsége rendelkezik elektromos sokkolóval (Taser), ennek használatát már megtanulták a rendőrök, a rutint pedig a belső képzéseken sajátítják el.

– A közterületi állomány tagjai különböző témakörökben kapnak folyamatos oktatást, hogy minden lehetséges helyzetre megfelelően tudjanak reagálni - árulta el Racsné Galambos Gréta őrnagy. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában