Baleset

2024.01.20. 16:41

A mai M1-es baleset volt a 31., amelyben az autópályán dolgozók is megsérültek +fotók

A Magyar Közút hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy a Bicske térségébentörtént baleset során munkatársaik is megsérültek.

Kemma.hu

Az MKIF Zrt. hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg azt az elkeserítő hírt, miszerint az a baleset (amelyről mi is beszámoltunk) volt a 31. olyan baleset, amelyben kollégáik is megsérültek a figyelmetlen sofőrök miatt 2022. szeptember 1. óta.

Mint írják: két munkatársuk könnyebben sérült. Egyiküket, lábsérüléssel kórházba szállította a mentő, sérülésének mértéke csak később derül ki. Másik mérnökségi kollégának a keze sérült könnyebben.

Az is kiderült, hogy mi történt pontosan: 

„Bicske térségében, az M1-es belső sávjában, minden szabályt betartva, úgynevezett mozgó terelés mellett dolgoztak a munkatársaink. A két pályát elválasztó szalagkorlát fényvisszaverő prizmáit és a fénytörő hálókat javítottuk, amikor egy kisbusz figyelmetlen vezetője későn vette észre a terelést, előbb az ütközéselnyelőnek (TMA) hajtott, majd a TMA előtt haladó brigádszállító járművünknek ütközött. A karambol erejétől alkatrészek és szerszámok repültek le a teherautónkról, ezek sebesítették meg kollégáinkat. A mozgó terelést a hatályos előírások szerint 500 méterre egy 100-as, 250 méterre egy 80-as és a TMA magasságában egy 60-as sebességkorlátozó táblával szabályosan, előre jeleztük. Mint ahogyan 5 kilométerrel korábban, a legközelebbi változtatható jelzésképű táblán (VJT) is kint volt a figyelmeztetés.”

Posztjukban arra is figyelmeztetnek, hogy 2022. szeptembere óta 31 balesetben 7 kollegájuk sérült meg, több tucat járművük lett használhatatlan. Sokan fékezés nélkül hajtanak a járművekbe. Ezért tavaly augusztusban kísérleti jelleggel fedélzeti kamerák kerültek autóikba. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában