Ítélet

2024.01.23. 10:00

27 hónapra hűvösre megy a 14 év alatti lányt teherbe ejtő tatabányai férfi

A 14 év alatti lányt teherbe ejtő tatabányai férfi ügyében most jogerős ítélet született.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a tatabányai férfival szemben, aki 14 év alatti lányt ejtett teherbe. A bíróság a férfit 2 év 3 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a férfi vádlott 2022. június elején befogadta a tatabányai ingatlanba a 2009. január 1-jén született. A lány, aki az ácsi  lakásotthon lakója, de onnan folyamatosan szökésben volt. A férfi 2022. augusztus 23-tól 2022. október 25-ig az ingatlanban több alkalommal közösült a kiskorú lánnyal annak beleegyezésével, mely szexuális cselekmények következtében teherbe esett. A vádlott a cselekmény elkövetésekor tudomással bírt arról, hogy a lány 14. életévét még nem töltötte be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában