Indítvány

2024.01.29. 07:00

19 ezer eurós legombolás: bohócot csinált áldozataiból az autónepper Komárom környékén

Hat csalással is gyanúsítják az autóeladásokkal seftelő férfit, most további hónapokra letartóztatásban tartanák.

Kemma.hu

A jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki Komárom és környékén átverésekkel adott el autókat. A férfi letartóztatását a nyomozási bíró az ügyészség indítványára 2023. május 4-én rendelte el, legutóbb a határidejét 2024. február 4-ig meghosszabbította. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség ismét indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását. Álláspontjuk szerint a kényszerintézkedés szükséges a bűnismétlés megakadályozása, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komáromban és környékén 2022. év márciusában több sértettet megtévesztett azzal, hogy nekik úgy adott el gépjárműveket, hogy azokat azért lehet jó áron megvenni, mert a bank hitel nem fizetés miatt lefoglalta. Volt olyan, hogy a gyanúsított átadta a sértettnek a gépjárművet, úgy, hogy valójában azonban azt egy harmadik személytől bérelte. Volt olyan eset is, hogy a vételárat átvette, azonban a gépjármű átadásával hitegette a vevőket.

Az egyik ilyen esetben az elkövető 2022. április 27-én Kisbéren a sértettnek azt állította, hogy van egy pozsonyi bankban dolgozó ismerőse a bank által lefoglalt gépkocsik eladásában tud segíteni. A sértett - miután egy alkalommal Szlovákiában is egyeztetett az elkövetővel - 2 terepjáró és 1 személygépkocsi megvásárlását határozta el, összesen 19 ezer euróért. A sértett a megbeszélésnek megfelelően  2022. május 3-án a saját bankszámlájáról 6 ezer eurót utalt el előlegként a csalónak, a megvásárolni kívánt gépkocsikat azonban - különféle indokokra hivatkozással - nem szállították le a részére, mint ahogyan a 6 ezer eurót sem kapta vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában