Elborult

2023.12.05. 16:00

Rátámadt a rendőrökre az M1-esen elfogott embercsempész

A Komáromi Járásbíróság december 6-án előkészítő ülést tart a férfi ügyében, aki rendőrökre támadt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint Magyarország területéről rendelje el kiutasítását.

Kemma.hu

A vádirat szerint a sofőr 2022. november 18-án az éjszakai órákban az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába tartott a személygépkocsival, mikor a rendőrök a Tata melletti pihenőhely közelében embercsempészés bűntettének gyanúja miatt megkísérelték őt intézkedés alá vonni és az autópályáról kivezetni. 

Az illető az intézkedés alól kivonta magát, az autópályán továbbhaladt, majd megállt, a gépjárműből kiszállt és az autópálya melletti bokros, rézsűs területre szaladt. A gépjárművet követő rendőr utána ment és utolérte. Közöttük dulakodás alakult ki, melynek során a vádlott a rendőr őrmester egyenruháját több alkalommal megrángatta, mindkét kezével több alkalommal irányába ütött. Az ütések közül az egyik a sértett fejét érte, melynek következtében az intézkedő rendőr egyensúlyát vesztve térdre esett. 

A sofőr a további menekülés szándékával a vadkerítésre felmászott, majd az őt visszatartani próbáló rendőr irányába rúgott, melynek következtében a sértett fején 2 centiméter hosszú felületes sebzést, sérülést szenvedett, melynek gyógytartama 8 napon belüli. A helyszínre érkező további rendőri erők közreműködésével a vádlottat elfogták és előállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában