Csaló

2023.12.07. 08:59

Majdnem egymillióval nyúlta le nagymamáját a komáromi gamer: ilyen büntetés vár rá

A nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki nagymamája bankkártyáját használta játékszoftver vásárlásra.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év 10 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett fogházbüntetést, 700 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzást szabott ki. A büntetővégzéssel szemben a vádlott kérte tárgyalás tartását, amelyet azonban a mai napon visszavont, ezért a büntetővégzés jogerőssé vált.

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az elkövető jogtalanul magához vette a nagymamája nevére  kibocsátott bankkártyát. A férfi a komáromi lakásban január 15-18. között, négy egymást követő napon a nagymamája tudta és beleegyezése nélkül interneten keresztül online játékszoftvereket vásárolt összesen 700 ezer 218 forint értékben – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A nagymama a banknál reklamációt terjesztett elő, amelyet követően a bank a pénzt visszautalta sértettnek, aki a büntetőeljárás során kérte unokája megbüntetését. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és 700 ezer 218 forint összegben meghatározott vagyonelkobzást szabjon ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában