Csalás

2023.08.23. 08:29

700 ezerrel nyúlta le a nagymamáját a komáromi gamer - szoftvereket vett a néni kontójára

A nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nagymamája bankkártyáját használta játékszoftver vásárlásra.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövető jogtalanul magához vette a nagymamája nevére  kibocsátott bankkártyát. A férfi a komáromi lakásban január 15-18. között, négy egymást követő napon a nagymamája tudta és beleegyezése nélkül interneten keresztül online játékszoftvereket vásárolt összesen 700 ezer 218 forint értékben – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A nagymama a banknál reklamációt terjesztett elő, amelyet követően a bank a pénzt visszautalta sértettnek, aki a büntetőeljárás során kérte unokája megbüntetését. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és 700 ezer 218 forint összegben meghatározott vagyonelkobzást szabjon ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában