Közveszélyes

2023.12.06. 18:07

Magára gyújtva a házat akart öngyilkos lenni egy tatai férfi

A Tatabányai Járásbíróság december 7-én előkészítő ülést tart az ügyben. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.

Kemma.hu

A vádirat szerint az enyhe fokban korlátozott vádlott 2021. július 5-én, a lakóhelyeként szolgáló, a szülei és nagyszülei közös tulajdonát képező tatai családi házban tartózkodott. Miután a szülei munkahelyükre távoztak, az épületben egyedül maradó illető elhatározta, hogy korábbi terveinek megfelelően öngyilkos lesz, az épületben okozott tűz folytán keletkező füst belélegzésével. 

A személy az ingatlan padlásterének lakószobájában az ágya alá égő gyertyát helyezett, aminek hatására az ágy kigyulladt, tűz keletkezett, ő pedig a tűzzel érintett helyiségben maradt, azonban a szoba ajtajának átégését követően az öngyilkosságtól elállt, és a szoba ablakán keresztül az utcára kiugorva az épületből kimenekült. A vádlott az épületben égési, míg az ugrás következtében súlyos sérülést, lábtörést szenvedett el. A tűz terjedése miatt a padlástéri helyiségek födémei teljesen megsemmisültek, továbbá a tűz a tetőszerkezetre, és azon keresztül a padlástér többi helyiségeire is átterjedt. Közvetett módon a tetőszerkezeten keresztül a teljes lakóépületre átterjedés lehetőségével a szomszédos ingatlant is veszélyeztette, amelyben egy személy tartózkodott a tűz kialakulásának idején. 

Az épületben keletkezett kár összege több mint 8 millió forint, az ingóságban keletkezett kár összege 1 millió 681 ezer forint volt. A kialakult tűz további terjedését az akadályozta meg, hogy a rendőrség felé bejelentés érkezett a tűzről, amely alapján a katasztrófavédelmi egységek értesítésére sor került, és a kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában