Büntetés

2023.12.06. 09:15

Ítélet született az almásfüzitői drogterjesztő ügyében

A Komáromi Járásbíróság december 5-én tartott előkészítő ülést egy férfinek az ügyében, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel a birtokában bukott le.

Kemma.hu

Az előkészítő ülésen az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság a férfit 4 év 6 hó fegyházbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztésre elítélés érdekében, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta, ez a végzés végleges.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a vádlott március 4-én, ismeretlen helyen kábítószer tartalmú anyagokat, így összesen 533,5 darab MDMA tartalmú tablettát; 4,55 gramm MDMA-t tartalmazó kristályos anyagot; összesen 97,85 gramm kokain tartalmú port; valamint összesen 56,63 gramm amfetamint tartalmú port szerzett meg, amelyeket a megszerzést követően az almásfüzitői lakásában tartott.

A Komáromi Rendőrkapitányság március 6-án kutatást tartott a lakásban, amelynek során a kábítószereket megtalálták. A vádlottól lefoglalt MDMA, kokain és amfetamin tartalmú anyagok együttes hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, de nem éri el a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 45,4 – 74,5 %-a.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában