Döntés

2023.12.14. 14:17

Ítélet született a tatabányai bűnbanda ügyében: zsebeltek, loptak, vasúton támadtak emberekre

A háromfős társaság nevéhez több lopás is fűződik, akiknek ügyében most ítéletet hozott a Tatabányai Járásbíróság.

Kemma.hu

A rablás bűntette és más bűncselekmények a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott. A bíróság az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt, halmazati büntetésül 3 év 10 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 136 ezer forint vagyonelkobzásra, a II. rendű vádlottat 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 4 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet jogerős. A bíróság a harmadrendű vádlottal szemben korábban jogerős ítéletet hozott, információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi egyik társa 2021. július 6-án egy tatabányai üzletközpont mozgólépcsőjén felfigyelt az előtte álló férfi nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcára, ezért szándékosan nekiütközött, és magához vette a pénztárcát a benne lévő 100 ezer forint készpénzzel. A pénzt elrakta, majd a tárcát annak további tartalmával együtt egy szemetestárolóba dobta. Az I. rendű vádlott 2021. július 8-án egy társasággal közösen sörözött. Az egyik férfi bement az üzletbe vásárolni, amely időre a telefonját az asztalon hagyta. A férfi a telefont magához vette, majd a helyszínről távozott.

Az illető 2021. október 22-én egy tatabányai parkban, a padon ülő sértettől – aki csak járást segítő eszközzel tud közlekedni – cigarettát kért, amely kérésnek a sértett eleget tett. Hirtelen felkapta a sértett maga mellett tartott autóstáskáját a benne lévő pénztárcájával, bankkártyájával, mobiltelefonjával, egyéb értékeivel, majd a helyszínről elfutott. A bankkártyával aznap szeszesitalt akart vásárolni, azonban a tranzakció sikertelen volt. Ezt követően egy másik ismerősét, a III. rendű vádlottat kérte meg, hogy a bankkártyával vegyen neki cigarettát, mely kérésnek több alkalommal eleget tett.

Az I. rendű és a II. rendű vádlott 2021. november 11-én, a tatabányai vasútállomáson egy másik személytől pénzt kért, aki a kérésnek nem tett eleget. Az egyikük a sértettet több alkalommal meglökte, majd megrúgta, amitől az a földre esett. A férfi a fekvő sértettet több alkalommal megrúgta, míg a társa a megtámadott ember hasára ült és a nadrágjának zsebéből 4 ezer forintot kivett. A vasútőr a cselekményüket látva a rendőrséget telefonon értesítette, amit az elkövetők észleltek, ezért a helyszínről távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában