Ítélet

2023.12.06. 20:30

Így járt a két férfi, akik előbb szeretetben bepiáltak, majd összeverték egymást Tarjánban

A Tatabányai Járásbíróság a december 5-én tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a két férfivel szemben, akik közös italozást követően a buszmegállóban verekedtek egymással.

Kemma.hu

A vádirat szerint két férfi 2022. augusztus 24-én a tarjáni buszmegállóban együtt italozott, eközben közöttük vita alakult ki. Az egyik férfi a másikat üres sörös dobozokkal dobálta meg. A másik férfi erre válaszul legalább kétszer ököllel fejen ütötte a dobáló férfit. Ezután a megütött férfi a buszmegálló oldaláról lefeszített egy díszlécet, és azzal a vitapartnerét három alkalommal megütötte. Emiatt az így megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. A díszléc lefeszítésével 20 ezer forint rongálási kára keletkezett az önkormányzatnak.

A bíróság az egyik férfit garázdaság vétsége miatt 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, a díszléccel sérülést okozó férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint rendelkezett a Tatabányai Járásbíróság 2020. június 25-én súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabott 1 év 6 hónap végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, valamint a 2020. augusztus 18-án súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kiszabott 1 év 8 hónap végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendeléséről is. 

Az ítéletet az ügyész és a felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt férfi tudomásul vette, míg a másik férfi fellebbezést jelentett be enyhítés végett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában