Ítélet

2023.11.16. 07:09

Megitta a kávéját, erre beverte a szobatársa arcát Tatabányán

A férfi azt hitte, hogy szobatársa itta meg a kávéját, ezért ököllel arcon ütötte, amivel súlyos sérüléseket okozott.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki azt hitte, hogy a szobatársa itta meg a kávéját, emiatt ököllel arcul ütötte. A Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott az ügyben. 

A bíróság a vádlottat 10 hónap – végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivője megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, a férfi gondnoka távol volt, így ő még nem nyilatkozott.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett egy tatabányai intézetben egy szobában laktak. Az agresszor 2022. április 3-án a déli órákban észlelte, hogy az elkészített kávéját „valaki” elfogyasztotta, és azt hitte, hogy a szobatársa itta meg, ezért a szobában az ágyon fekvő társa arcába egy alkalommal, ököllel bevágott. A bántalmazás súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában