Felhívás

2023.11.09. 14:00

Ez okozza a legtöbb balesetet az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán

A Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsága hívta fel a figyelmet egy posztban arra, hogy mi okozza a legtöbb balesetet az autópályán vármegyénkben.

Kemma.hu

Az autópálya veszélyes terep – kezdte közösségi oldalán a Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsága, amelyben a sztrádán történő balesetekről írnak. 
Mint elmondták, az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán a legtöbb baleset a követési távolság be nem tartása miatt következik be. Hogy ne legyen senki okozója, részese balesetnek a sztrádán - fontos, hogy betartsuk a néhány alapvető szabályt:

  • Mindig tarts kellő követési távolságot! Ha 120 kilométer/órával hajtasz, legalább 60 méter távolság megtartása ajánlott.
  • Ha rosszak az út-vagy a látási viszonyok, tarts még nagyobb távolságot!
  • Ne csak magadra, a többi járművezetőre is figyelj!
  • Az autópálya nagy forgalma miatt fontos, hogy ne terelje el semmi a figyelmedet a vezetésről. Igen, a telefonálás is ilyen…
  • Mindig kösd be magad, akár sofőr, akár utas vagy! A gyermekek biztonságáról se feledkezz meg! Használd a megfelelő gyermekbiztonsági rendszert!

Hozzátették, hogy mindez csak egy mozdulat, de életet menthet. És miért fogadd meg a tanácsaikat? Mert különben megbüntet a rendőr? Nem! Mert ha betartod a szabályokat, jutalomra számíthatsz? Nem! Hanem azért, hogy mindenki hazaérjen. Hiszen mindenkit hazavár valaki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában