Ítélet

2023.11.23. 15:54

Almakompóttal törte ripityára testvére ujját a nő Tokodon

A súlyos testi sértés bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte az elkövetőt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a nő  2021. november 1-én a tokodi házban férfi testvérével  konfliktusba került. A vita tárgya az volt, hogy a férfi felelősségre vonta a nőt amiatt, hogy az az édesanyjukat bántalmazta.

A nő dühös lett a számonkéréstől,  hangosan kiabált és szitkozódott, valamint a sértett feleségét szidalmazta. És nem is állt meg ezen a ponton. Evőeszközöket kezdett el dobálni a sértett és felesége irányába, majd amikor a sértett megkérdezte, hogy ezt most miért csinálja, a nő megfogta a gáztűzhelyen lévő almakompóttal teli edényt és a testvére felé dobta, aki ezt a kezét maga elé emelve védte ki.

A nő cselekménye következtében a férfi jobb keze megsérült, a jobb kéz V. ujj alapperce darabosan tört, 6 hét alatt gyógyult. A súlyos testi sértés bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte az elkövetőt. Az első fokú ítéletet az elkövető tudomásul vette, az ügyész és védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában