Odafigyelés

2023.11.22. 17:03

A hidegben vigyázzunk jobban egymásra – vármegyénk rendőrei a segítségünket kérik ebben

A rendőrség a hideg idő beköszöntével kiemelt figyelmet fordít az egyedül élő, idős emberekre.

Kemma.hu

A police.hu-ra kitett közlemény szerint az idősebbek mindig nagyobb veszélynek vannak kitéve, ami a hosszú téli esték, a hideg időjárás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt ilyenkor fokozódik. Felelősséggel tartozunk embertársainkért, de a tragédiákat társadalmi összefogással megelőzhetjük. Ennek jegyében a rendőrség idén is együttműködik a társszervekkel, az önkormányzatokkal és közös szolgálatokat tervez a polgárőrség munkatársaival.

Visszatérően ellenőrizzük a nehezen megközelíthető helyeken, egyedül élőket, hogy szükség esetén mielőbb segítséget kaphassanak. A személyes kapcsolat, a bizalom kiemelten fontos, hiszen ezek az emberek egyrészt egészségi állapotuk miatt veszélyeztetettek, de könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává is.

A rájuk leselkedő veszélyekre fel kell készíteni őket. A legcélravezetőbb, ha nem csak a rendőrség vagy polgárőrség, de a rokonok, ismerősök is gyakrabban ellátogatnak hozzájuk és beszélgetnek velük, felhívják a figyelmüket, hogy ne engedjenek be idegeneket a házukba és ne dőljenek be a telefonos csalóknak sem.

A megváltozott időjárásra tekintettel kérjük, hogy a megszokottnál jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre. Ha közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, hívják a 112-es segélyhívó számot!

Mint arról korábban beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságot Milus Gábor rendőr ezredes elmondta, hogy a társszervekkel való egyeztetés megtörtént. A főkapitányság a téli időszakra vonatkozó rendkívüli helyzetek kezelésére felkészült. Különös hangsúlyt helyeznek a balesetmegelőzés fontosságára, a tömegtájékoztatás (kampányok, bemutatók), a közlekedők téli útviszonyokra történő felkészítése folyamatosan megtörténik, hangsúlyozva a téli gumiabroncs szerepét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában