Útviszony

2023.11.16. 13:53

Megyénk rendőrei is készen állnak a téli időjárással kapcsolatos feladatok ellátására

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal adott otthont annak a már hagyományosnak számító sajtótájékoztatónak, aminek fő témája a téli időjárásra történő felkészülés volt.

Kemma.hu

Az eseményen a védelmi igazgatásban résztvevő szervezetek számoltak be az előttünk álló időszakban rájuk váró feladatokról - adta hírül a Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos Facebook-oldalán. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságot Milus Gábor rendőr ezredes képviselte, aki elmondta, hogy a társszervekkel való egyeztetés megtörtént. A főkapitányság a téli időszakra vonatkozó rendkívüli helyzetek kezelésére felkészült. Különös hangsúlyt helyeznek a balesetmegelőzés fontosságára, a tömegtájékoztatás (kampányok, bemutatók), a közlekedők téli útviszonyokra történő felkészítése folyamatosan megtörténik, hangsúlyozva a téli gumiabroncs szerepét.

Mint írják, a balesetek elkerülése érdekében, fontos, hogy betartsuk az alábbiakat:
– Gondoskodjunk időben a téli gumiabroncsok felszereléséről
– Ellenőriztessük az autó világítóberendezéseinek állapotát
– Indulás előtt tisztítsuk meg az autó szélvédőjét a jégtől, hótól
– Csapadékos időben mindig tartsunk kellő követési távolságot és csökkentsük a jármű sebességét
– Ha gyalog vagy kerékpárral indulunk útnak, viseljünk fényvisszaverő ruházatot

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában