Vezetőség

2023.10.04. 17:25

Zászlóval együtt vehette át kinevezését Boross Zoltán, az új vármegyei rendőrkapitány

Sorra érkeztek az egyenruhás, magas rangjelzésű vendégek a tatabányai Tulipános Házhoz október 2-án, hétfőn nem sokkal 12 óra előtt. Az autókat rendőrök irányították a parkolóba, a vendégeket pedig egyenruhások vezették a díszterembe. Mindenki az új vármegyei rendőrkapitány kinevezésére érkezett.

Goletz-DeáK Viktória

A búcsúzó Farkas Gábor dandártábornok (jobbra) a csapatzászlóval együtt a főkapitányi kinevezését is átadta Boross Zoltánnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az eseményen a társszervezetek képviselői is tiszteletüket tették: Tóth István ezredes, a tatai dandár parancsnoka, Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke, illetve Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett az ünnepségen. De többek között a meghívottak között szerepelt Czunyiné dr. Bertalan Judit, Erős Gábor és Bencsik János országgyűlési képviselő, a vármegyei városok vezetői, az országos helyettes rendőrfőkapitányok, és az országos rendőrfőkapitányság szolgálatvezetői is.

Az ünnepség pontban 12 órakor kezdődött el, amikor a Rákóczi induló zenéjére az álló vendégek előtt elvonultak a csapatzászlóval, majd szintén állva fogadták az érkező elöljárókat. Ezután Pataki Attiláné r. alezredes felolvasta az új kapitány kinevezéséről szóló határozatot, amelyet Pintér Sándor belügyminisztere írt alá: október 1.-i hatállyal Boross Zoltán László ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei rendőrfőkapitányság főkapitányává.

A kinevezést Dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány, adta át az új vármegyei rendőrfőkapitánynak. Majd a búcsúzó Farkas Gábor dandártábornok a csapatzászlóval együtt a főkapitányi kinevezését is átadta Boross Zoltánnak, aki kinevezése előtt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője volt. 

Boross Zoltán László ezredes már bemutatkozott az előző héten tartott vármegyei közgyűlésen, ahol többek között ismertette a következő időszak fő feladatait is. Akkor kiemelte, hogy olyan vármegyei főkapitányságot szeretnének, akiben megbízik a lakosság, akire büszke a vármegye minden polgára. Segítőkész, de határozott, professzionális, biztonságot szolgáltató, körülményekhez gyorsan alkalmazkodó, sikeres szervezetet szeretnének, és ehhez minden alappal rendelkezik a főkapitányság. 

Kadétokat képez
A police.hu beszámolt arról, hogy Farkas Gábor ezentúl a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói feladatait látja el. A búcsúzó főkapitánynak azért kellett átadni kinevezését, mert elérte az egy helyen történő szolgálat maximális, tíz éves határát. A dandártábornok egyébként az elmúlt hónapokban több vármegyei településen is járt, hogy elköszönjön. Illetve több elismerést is átvehetett. Többek között az Országos Vadásznapon megkapta a Magyar Természeti-Vadászati Örökségért érdemkeresztet, Bábolnában és Komáromban is díszpolgári címet kapott, illetve az idei bányásznapon a Tatabánya Közbiztonságáért Díjat vehette át. De két éve a Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetését is kiérdemelte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában