Lekapcsolva

2023.10.26. 13:55

Videó: kémprogramot bevető kamu banki alkalmazottakat fogtak a kisbéri nyomozók

A magukat banki ügyintézőnek kiadó 3 férfi kémprogrammal több millió forintot zsákmányoltak. A kisbéri nyomozók vetettek véget az akciózásuknak.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint könnyű pénzszerzésnek ígérkezett két érdi és egy kecskeméti férfi akciója, melynek alapja egy online csalási rendszer volt. Október 2-án délelőtt egy ászári nőt ismeretlenek hívtak fel, és banki alkalmazottnak mondták magukat. Egy programot töltettek le vele, ami egy kémprogram volt. Ennek segítségével megszerezték az ászári lakos netbank feletti rendelkezését, és közel 2 millió forintot utaltak el tőle.

Hasonlóan járt egy másik személy is, őt is a fenti módon károsították meg. Tőle 2 millió forintot utaltak el. Ezt a pénzt két ukrán és egy magyar férfi szerezte meg. A károsult feljelentést tett a rendőrségen, amint rájöttek a trükkre. A kisbéri nyomozók azonnal elkezdték visszakövetni a szálakat, ennek során fogták el a bűnözőket. 

A férfiak a cselekményeket összehangolva hajtották végre. A nyomozók a kutatások során 500 ezer forintot, telefonokat és számítógépeket foglaltak le. A 23, a 24 és a 31 éves elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság már el is rendelt. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folyik büntetőeljárás ellenük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában