Lopás

2023.10.09. 06:44

Tizenegyszer volt már büntetve a tatabányai férfi lopásért, most ismét tetten érték +videó

A többszörösen visszaeső férfi egy tatabányai középület étkezőjében lopott el egy telefont legutóbb, amit nem sokkal a lopás után, még aznap eladott egy telefonos üzletben. Most bíróságon kell felelnie tettéért.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás miatt nyújtott be vádiratot egy többszörösen visszaeső férfival szemben, amelyben fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 31 ezer forint összegű vagyonelkobzásra tettek indítványt – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi 2022. július 28-án egy tatabányai középület étkezőjébe lopási szándékkal ment be, onnan egy, az asztalon hagyott 40 ezer forint értékű mobiltelefont magával vitt. A férfi a telefonból a SIM kártyát kivette, összetörte, majd a készüléket aznap telefon üzletben 25 ezer forintért eladta. A nyomozó hatóság a mobiltelefont lefoglalta, majd a sértettnek kiadta.  

A férfi más lopásokat is elkövetett. 2022. július 16-án  a tatabányai söröző teraszán az ott egy sörpadnál helyet foglaló és alkoholt fogyasztó sértetthez odaült, vele beszélgetett. Amikor a sértett felállt, a pénztárcáját és a mobiltelefonját egymásra téve asztalon hagyta, mosdóba ment. Ezen idő alatt az elkövető a pénztárcát átkutatta, abból kivett 400 ezer forint készpénzt. A lopott pénzt a tolvaj felélte.

2022. november 11-én a tatabányai földszinti irodahelyiségébe ment lopási szándékkal. A sértettnek a széken elhelyezett ötszáz forint értékű pénztárcáját a benne lévő személyes iratokkal, és 6 ezer forint készpénzzel magával vitte. A férfi a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a tárcát annak további tartalmával együtt egy szemetestárolóba dobta. A pénztárcát ismeretlen személy megtalálta, sértetthez visszajuttatta.

Az elkövető tizenegyszer volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020-ban lopás bűntette miatt 2 év 6 hó fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2022. május 19-én szabadult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában