Letartóztatás

2023.10.28. 08:46

Tatabányán terített a kiskorú díler - fotókon a kábítószer, amit a budapesti H. J.-től kapott

Komárom-Esztergom vármegyei rendőrök fogták el azt a budapesti dílert, aki több fiatalnak adott el kábítószert. Tatabányán egy 17 éves srác terítette tovább a tőle kapott drogot. A Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványa szerint kényszerintézkedés szükséges a letartóztatott budapesti férfi jelenlétének biztosításához, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében. A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt ülésen meghallgatta, azt követően meghozott végzésével az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Mint arról beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói október 25-én, szerdán reggel tartottak kutatást egy 17 éves tatabányai fiatalnál. Gyanú volt ugyanis arra vonatkozóan, hogy ő helyben értékesített kábítószert más fiataloknak.

A következő állomás már Budapestre vezetett, ahhoz a férfihoz, aki a kábítószert a tatabányai fiataloknak eladta. A nyomozók egy lakásban fogták el a 45 éves H. J-t., aki nem volt egyedül. Rajta kívül még kilencen voltak ott, akik kábítószert fogyasztottak.

A nyomozók a kutatás során kábítószergyanús anyagokat, a fogyasztásához szükséges eszközt, tasakokat és készpénzt foglaltak le. A beszerzett adatok alapján a férfi gyanúsítható azzal, hogy anyagi haszonszerzés céljából kábító hatású anyagot értékesített felnőtt, illetve 18. életévüket be nem töltött személyek számára.

A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott. A 9 fő ellen kábítószer birtoklása, a 17 éves tatabányai lakos ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. H. J. ellen pedig 18. életévét be nem töltött személynek kábítószer kínálásával, átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában