Letartóztatásban marad

2023.10.04. 20:04

Sofőrnek használta, hintaszékhez kötözte, halállal fenyegette áldozatait a tatai sorozatrabló

A többrendbeli rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás 2024. január 11-ig történő meghosszabbítását annak a férfinak, aki Tatán követett el rablásokat.

Kemma.hu

A férfi letartóztatását a bíróság 2023. január 11-én rendelte el, legutóbb 2023. október 11-ig hosszabbította meg a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt. Az ügyészség indítványa szerint ezek az okok továbbra is fennállnak, a nyomozás még nem fejeződött be – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint az elkövető 2022. december 11-én és 21-én fegyveresen, 30-án pedig idős nő sérelmére követett el rablást Tatán. Az első esetben egy családi házba a ment be a nyitott bejárati ajtón. Bent a sértettre fegyvert szegezett, így kényszerítve őt arra, hogy eltűrje, hogy az értékeit elveszi. A férfi a lakásból ékszereket és készpénzt vett magához egymillió-kétszázezer forintot meghaladó értékben, majd a sértettet arra kényszerítette, hogy a saját gépkocsijával vigye el őt a tatabányai vasútállomásra.

A második esetben a férfi egy családi házba a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül ment be. Odabent a sértett nőre fegyvert szegezett, pénz és arany átadását követelve tőle. A sértett előbb átadott 100 ezer forintot a férfinak, aki azonban átkutatta a lakást, és magához vett további 100 ezer forintot, valamint elvitte a sértett személyes iratait is. A férfi a lakásból távozását megelőzően a sértettet hintaszékhez kötözte.

A harmadik esetben a férfi bement a 75 éves sértett családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető sértett fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat, és azzal fenyegette, hogy ha kiabál végez vele. Az elkövető a sértettet magával húzva bement a lakásba, azt átkutatta, a sértettől elvett 90 ezer forint készpénzt, valamint 2 bankkártyát. Az elkövető felhívására a sértett az egyik bankkártya pin kódját papírra írta. A férfi, mielőtt távozott volna a lakásból, a sértett kezeit megkötözte.

Az elkövető korábban már büntetve volt, őt legutóbb a bíróság 2016-ban minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019-ben szabadult feltételes kedvezménnyel. A nyomozó hatóság eljárásához további ügyek nyomozását egyesítette, amelyekben a gyanú szerint a férfi lopást és kifosztást követett el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában