Orvhorgász

2023.10.03. 12:01

Már szedte fel a hálót, amikor lecsaptak a halőrök a koppánymonstoroi orvhalászra

Harcsát, dévért és pontyot is fogott illegális módszerrel egy idős férfi Koppánymonostornál az egyik Duna-ágon. A hálót már szedte fel, amikor lebuktatták.

Kemma.hu

Több orvhalászt értek tetten az utóbbi időben, márpedig az orvhalászatot a büntető törvénykönyv szabályozza, nem szabálysértésnek minősül. Orvhalász az, aki jogosulatlanul halászhálóval vagy jogszabályban meghatározott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen fog halat. A vétség akár még két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nemrégiben az egyik Duna-ágon, Koppánymonostornál egy nyakzóhálóval dolgozó idős férfiről kaptak bejelentést a halőrök. A terület a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének érdekeltsége, akik az esetről közzétették, hogy a férfi csónakból dolgozott, a hálót már szedte fel, amikor lebuktatták. Hálójában harcsa, dévér és ponty is volt. A kiérkező járőr előállította a nyugdíjast, aki ellen eljárás indul. A megyei szövetség az illetékes hatóságnál is feljelentést tesz.

A szövetség hangsúlyozta, hogy ők a becsületes, szabálykövető horgászok érdekében dolgoznak. A halbőség érdekében a megyei szövetség tavaly a jegybevétel felét telepítésre költötte, 140 millió forintot áldozott rá, idén pedig 170 millió forint értékű halat tesz kezelt vizeibe. Ezt is meg kell védeni: honlapjukon a jövőben folyamatosan bemutatják munkájukat az elmúlt időszakban történt esetekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában