Embercsempész

2023.10.06. 10:53

Letartóztatták azt a férfit, aki 17 migránssal teherautójában kapcsoltak le Esztergomban

Az elkövetőt és a teherautót a rendőrök Esztergomban a Nagy Duna sétányon fogták el.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a grúz állampolgárságú férfinek a letartóztatását, aki 17 migránst szállított illegálisan.

Az indítvány szerint a férfi 2023. október 04-én 01 óra 10 percet megelőzően - pontosabban be nem határolható időben és helyen -, a jelenleg még ismeretlen társától átvette a német hatósági jelzésű teherautót és az abban utazó 17, magát török állampolgárnak és kurd nemzetiségűnek valló, Magyarország területén engedély nélkül tartózkodó személyt. Őket Németországba akarta szállítani az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon át. Az elkövetőt és a teherautót a rendőrök Esztergomban a Nagy Duna sétányon fogták el.

A sofőr letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság október 6-án egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt és a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében. Az ügyész és az elkövető tudomásul vette a végzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában