Rabló

2023.10.07. 08:35

Hétezer forint a barátság: közös italozás után fosztotta ki részeg társát egy tatabányai

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében, aki kirabolt egy részeg férfit Tatabányán, akivel együtt italozott.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a többszörös és különös visszaeső vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi január 16-án este az áldozattal együtt italozott Tatabányán, majd miután hazaindult, követte őt. A vádlott az ittas sértettet utolérve, annak farzsebéből megpróbálta kivenni a pénztárcát. 

A férfi az egyik kezével az ellenálló kezeit hátra feszítve tartotta, míg a másik kezével a pénztárcát elvette. A rabló ezután eltávolodott tőle, aki megpróbált utána nyúlni, azonban ittassága miatt a járdára esett. A vádlott a pénztárcából hétezer-ötszáz forint készpénzt kivett, majd a pénztárcát a sértetthez visszadobta, ezzel egyidejűleg a járdán fekvő fölé hajolva annak az elejtett mobiltelefonját is magához vette. A telefont a rendőrség a vádlottól lefoglalta, és a sértettnek visszaadta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában