Csalás

2023.10.01. 09:42

Használt hűtőt és mosógépet árult a neten - így csapta be többszázezerrel a vásárlóit

A Komáromi Járásbíróságon előkészítő ülésen tárgyalják október 5-én, csütörtökön annak a nőnek az ügyét, aki a vádirat szerint az interneten háztartási gépeket kínált eladásra úgy, hogy valótlanul azt állította, hogy a gépekkel minden rendben van. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat halmazati büntetésül ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a nő 2019-ben munkanélkülivé vált. A megromlott anyagi helyzete miatt elhatározta, hogy jogtalan és rendszeres haszonszerzésre törekedve fog pénzhez jutni.

A vádlott internetes oldalon, valamint közösségi alkalmazáson hűtőszekrényt, mosógépet, mosogatógépet, szárítógépet kínált eladásra, valótlanul azt állítva, hogy az általa kínált háztartási gépek működőképesek,

kifogástalan műszaki állapotúak

– a hirdetés szövege szerint.

A nő 2019. májusa és 2020. októbere között a hirdetésre jelentkező sértettekkel sorra megállapodott a háztartási gépek adásvételében, azonban a vételár kifizetésével egyidejűleg, illetve azután a sértetteknek vagy a birtokában lévő, rendeltetésszerű használatra műszakilag nem alkalmas eszközt adott át vagy egyáltalán nem szállított le semmilyen árucikket. Olyan is volt, hogy ugyanazt a terméket értékesítette több alkalommal is.

A vádlott cselekményével 10 sértettnek összesen okozott összesen 364 ezer 500 forint kárt. A nő az általa állítottak igazolására az egyik sértettnek  átadott egy kézzel írott dokumentumot, amelyben valótlan névvel és címmel fél év garanciát vállalt az értékesített mosógép működőképességére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában