Indítvány

2023.10.26. 11:39

Fiatal fiúval terítette a drogot az esztergomi járásban, hűvösön tartanák

A fiatalkorúval drogot terjesztő férfi letartóztatását hosszabbítaná meg az ügyészség.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfi letartóztatásának a meghosszabbítására tett indítványt. Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság nyomozási bírája október 5-én egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának további kettő hónappal, 2024. január 5-ig történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlésnek a veszélye. Az indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal férfi 2021. év októberében megállapodott egy fiatalkorú férfival abban, hogy közösen fognak kábítószert értékesíteni oly módon, hogy a fiatal férfi nagyobb mennyiségben vásárol kábítószert, marihuánát, extasyt, speedet, majd azt az esztergomi járásban értékesíti a fiatalkorúnak, aki azt több személynek továbbértékesíti. A fiatal férfi havonta 1 millió forintért vásárolt kábítószer tartalmú anyagot.

Ezen túlmenően 2022. év tavaszától kezdődően az esztergomi járásban található otthonában egy másik társával együtt marihuánát termesztett azért, hogy azt értékesítse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában