Gondatlanság

2023.10.09. 14:06

Epilepsziás roham miatt balesetezett a sofőr Tárkány és Ászár között - utasa életét vesztette

A komáromi bíróságon október 10-én, kedden előkészítő ülésen tárgyalják annak a vádlottnak az ügyét, aki tudott az autóvezetéssel összeegyeztethetetlen betegségéről, mégis többször a volán mögé ült. Baleset lett a vége, amelyben utasa úgy megsérült, hogy életét vesztette. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fogházbüntetésre, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott valamikor 2021. január 15. és 2021. február 15. között, ám pontosabban nem meghatározható időben, Nagyigmánd és Bábolna között vezetett, amikor epilepsziája miatt eszméletét vesztette. A mozgó autója stabilitásvesztését a jobb első ülésen utazó ismerőse akadályozta meg, a vádlott csak egy perc múlva nyerte vissza az eszméletét .

A vádlottnak volt érvényes vezetői engedélye, ugyanakkor egészségi állapota miatt alkalmatlan volt a biztonságos autóvezetésére, amiről tudomása is volt. Mégis a volán mögé ült 2021. február 28-án. A kocsijával Tárkány felől Ászár irányába közlekedett, amikor görcsrohammal járó állapotba került, eszméletét vesztette, és ennek következtében a jármű feletti uralmát elvesztette.

A jármű irányítás nélkül áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, majd azt elhagyva, egy árkon keresztül az úttest bal oldali szélétől 4,8 méterre fékeződött le, baleseti véghelyzetét itt érte el. A baleset idején a vádlott nem volt egyedül  a kocsiban: a jobb első ülésén vele utazott a sértett, biztonsági övét szabályszerűen használva. A baleset következtében a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a sértett súlyos sérülésekkel került kórházba, ahol 2021. március 2. napján elhunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában