Ítélet

2023.10.25. 14:00

Éheztették, verték 6 éves lányukat és 11 éves fiukat az esztergomi szülők

Ítélet született az esztergomi szülők ügyében. Elképesztő, hogyan bántak gyermekeikkel.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint ítélet született azoknak az esztergomi szülőknek az ügyében, akik kiskorú gyermekeiket bántalmazták, éheztették. A főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék az apát 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá véglegesen eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozna. A törvényszék az anyát 1 év 6 hónap 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá 3 évre eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozna.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyész az apa vonatkozásában súlyosításért fellebbezést jelentett be, az anya vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet. Az apa és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, az anya és védője tudomásul vette az ítéletet.

A vádirat tényállása szerint a szülők 2019 júniusa és 2020 júniusa közötti időszakban élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban a férfi korábbi kapcsolatából született tizenegy éves fiú és a közös, hat éves lány gyermekükkel együtt. A felnőttek italozó életmódot folytattak, gyermekeik jelenlétében több alkalommal ittas állapotban veszekedtek, szidalmazták egymást. Ebben az időszakban volt olyan eset, amikor a veszekedés során az apa a gyermekek jelenlétében bántalmazta az anyjukat.

A szülők gyermekeiket több alkalommal azzal büntették, hogy hosszasan térdelniük kellett, testüket fakanállal ütötték, a gyermekek mosdatlanul, szennyezett ruhában, éhesen jártak óvodába, iskolába. Több alkalommal volt olyan eset is, hogy az apa a lányával szexuális cselekményt végzett. A szülők ezzel a magatartásukkal a gyermekek testi fejlődését veszélyeztették. Emellett a kicsik érzelmi, erkölcsi fejlődése sérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában