Csalás

2023.10.31. 09:16

Budapesttől Tatabányán át Győrig vert át embereket a magát vízszerelőnek kiadó csaló

A Tatabányai Járásbíróság november 2-án előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében, aki szerelőnek adva ki magát vert át embereket úgy, hogy pénzt csalt ki tőlük előre a munkáért, majd felszívódott.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a csalót ítélje börtönbüntetésre, amelynek végrehajtását függessze fel, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.

A vádirat szerint az illető 2020 november és 2021 augusztus közötti időszakban, három sértettet vert át azzal, hogy magát víz-gáz-fűtés szerelőnek kiadva különböző szerelési és javítási munkálatokat vállalt el, melyek elvégzésére a sértettektől különböző összegeket vett át, azonban a munkálatokat nem végezte el, és később elérhetetlenné vált számukra. 

A férfinak nem állt szándékában az elvállalt munka elvégzése, célja a pénzösszegek megszerzése volt, amely magatartásával a tatabányai, szentendrei és győri sértetteknek összesen 275 ezer forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában