Döntött a bíróság

2023.10.18. 08:11

Amit az M1-es nem felejt: 3 év börtönt kapott a 16 migránst szállító bolgár embercsempész

A raktérbe rejtve csempészett Szerbiából 16 migránst egy bolgár férfi hazánkba.

Kemma.hu

A megbuherált raktérben bújt meg a 16 migráns

Forrás: police.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az embercsempészés bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 16 migránst szállított illegálisan, őket a kamion erre a célra kialakított rejtekében bújtatta.

A bíróság az ügyészség indítványára a férfit 3 év börtönbüntetésre és 6 év kiutasításra ítélte. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi  2021. december 17-ét megelőző napokban Románia területén, Temesvár közelében embercsempészek segítségével Magyarország területére bejuttatott 16 illegális migránst. A férfi ezt követően a tehergépkocsival a magyar-román határ átlépését követően az M1-es autópálya irányába közlekedett.

Mint arról korábban mi is beszámolunk, az 52 éves férfi a bolgár ponyvás tehergépkocsija rakterét is átalakította. A felső részen kialakított egy 40 centi magas rejtekhelyet. Ide zsuppolta be a 16 migránst, akit az embercsempészek bejuttattak Magyarországra, majd nekivágott az útnak. Csak Ácsig jutott, a Bács-Kiskunból kapott jelzés alapján itt kapcsolták le a rendőrök. A raktérben megbújó 16 ember indiainak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A tehergépkocsi rakterébe felvett személyek Magyarország területén tartózkodásra jogosultak nem voltak, és elsődlegesen Ausztriába kívántak eljutni. A szállítás során 2021. december 17. napján 7 óra 40 perckor a gyanúsított által vezetett tehergépkocsit Ács területén rendőri ellenőrzés alá vonták, és cselekményét leleplezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában