354 sms

2023.10.05. 18:10

250 ezres pénzbüntetést kapott az exét nyakon ragadó dorogi zaklató

Az esztergomi bíróság kapcsolati erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében pénzbüntetést szabott ki azzal a férfivel szemben, aki élettársa nyakát szorongatta, majd kapcsolatuk megszűnését követően telefonon zaklatta.

Kemma.hu

A megállapított tényállás szerint, és mint arról korábban már beszámoltunk, a vádlott férfi részegen érkezett haza a dorogi lakásba 2021. december 24-én hajnalban. Élettársa számonkérte, hogy miért hagyta őt magára. A férfi ekkor ingerült lett, ezért a nő nyakát szorongatta, a haját húzta.

Fél évvel később, 2022. május 19-én a vádlott és a nő között szóváltás alakult ki, ekkor a férfi az egyik kezével megszorította a nő nyakát, a másik kezét ökölbe szorítva ütéssel fenyegette. A nőnek sérülése nem keletkezett.

A párkapcsolatnak2022. május 25-én lett vége, ám ezt a férfi nem tudta feldolgozni, ezért egy hónap alatt a nőt annak akarata ellenére telefonon nyolcvanszor hívta, illetve 354 sms üzenetet írt neki.

Az Esztergomi Járásbíróság kapcsolati erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében 250 ezer forint pénzbüntetést szabott a férfivel szemben. A büntetővégzés jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában