Ítélet

2023.10.18. 12:25

2 év felfüggesztettel megúszta a dorogi lemeztetőtolvaj, az utcán buktak le (videó)

A férfi és a társa egy dorogi ház udvaráról próbálta ellopni a lemeztetőt, de azt a tulaj az utcán észrevette.

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki társával Dorogról lemeztetőt lopott. A bíróság az elsőrendű vádlottat október 9-én 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a másodrendű vádlott az előkészítő ülésen nem jelent meg, ezért a bíróság vele szemben az eljárást folytatta. A férfi ügyében a bíróság október 18-án tartott előkészítő ülést. Ezen a férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság az ügyészség mértékes indítványának megfelelően 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott tudomásul vette.

Ahogy arról beszámoltunk, a két férfi egy dorogi családi ház udvaráról nyúlták le a lemeztetőt, majd azzal az utcán sétálva próbáltak távozni. Az időközben hazaérkező sértett az utcán észlelte, amint a tolvajok a lemeztetőt  vitték, őket számon kérte, a rendőrség kihívását helyezte kilátásba. A tolvajok ezután a lemeztetőt visszavitték és bedobták az ingatlan udvarára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában