Hamis vád

2023.09.11. 14:33

Testvére adatait adta meg igazoltatásnál az ittas férfi Tatabányán, nem úszta meg

A hamis vád bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság most ítéletet hozott.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövető 2021. december 3-án este Tatabányán, a vasútállomáson szeszesitalt fogyasztott. A közterületfelügyelők intézkedés alá vonták a férfit, aki személyes okmányit nem tartotta magánál, és nem a saját, hanem testvére  személyes adatait adta meg. Ennek birtokában a közterületfelügyelet szabálysértés elkövetése miatt a testvérrel szemben tett feljelentést a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A szabálysértési hatóság a testvérrel szemben szabott ki 30 ezer forint pénzbírságot a szabálysértés elkövetése miatt.

Az elkövető - aki már hétszer volt büntetve korábban - a testvére nevében tett nyilatkozattal szabálysértés elkövetésével vádolta a testvérét, emiatt hamis vád bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt indult vele szemben büntetőeljárás. 

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől most megtudtuk, hogy az ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 1 év 2 hónap szabadságvesztésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában