Rablás

2023.09.12. 17:30

Pénzbújócskát játszottak a tesók Tatabányán - majd' 200 ezret nyúltak le áldozatuktól

Tárgyalásukon, a Tatabányai Járásbíróságon a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik szeptember 13-án, szerdán.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a két vádlott egy testvérpár két tagja, akik 2020. június 17-én Tatabányán
megismerkedtek és a tatabányai házukba mentek az ügy sértettjével. Odaérve mindhárman nagy
mennyiségű alkoholt fogyasztottak, amelytől a sértett bódult állapotba került.

Az I. rendű vádlott tudta, hogy a sértettnél jelentősebb összegű készpénz van, ezért – részeg testvére tudta nélkül – a sértettet arcon ütötte, majd a nadrágjának zsebéből kivett 190 ezer forint készpénzt. A sértett visszakérte a pénzt, mire az I. rendű vádlott megint behúzott neki.

Az I. rendű vádlott ezután a pénzt odaadta a bűncselekmény elkövetésében nem közreműködő, azonban arról percekkel később tudomást szerző testvérének, aII. rendű vádlottnak, aki a pénzt egy közeli bokorban rejtette el. A testvérpár az összeget később együtt költötte el.

Az ügynek III. rendű vádlottja is van. Ő részegen ugyanezen a napon 22 óra után megjelent az ingatlannál, és ellopta a sértett 95 ezer forint értékű mobiltelefonját, mely kárösszeg a mobiltelefon lefoglalásával és a sértett részére történő kiadásával megtérült. Az ittas állapotban lévő III. rendű vádlott 2021. szeptember 17-én éjjel egy tatabányai lakóépület előtti parkolóban hangosan üvöltözött, miközben egy személygépkocsi bal hátsó kereke feletti karosszériaelemet behorpasztotta és a bal hátsó lámpáját kitörte, ezzel 187 ezer forint kárt okozott. Ezt követően az épület bejárati ajtaját ordibálva rugdalta, annak üvegét kitörte, amellyel 13 ezer 680 forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában