Rablás

2023.04.09. 09:00

Leitatták majd kirabolták a tatabányai illetőt, börtön lehet érte a jutalmuk

Hárman is kirabolták a leitatott férfit. De nem csak ez van a rovásukon.

Kemma.hu

Bizonyítási eljárással folytatódik a Tatabányai Járásbíróságon szerdán reggel a rablással vádolt férfiak ügye. A Tatabánya Törvényszék tájékoztatása szerint az I. rendű vádlott és a testvére, 2020 júniusában Tatabányán megismerkedtek a sértettel, akivel a tatabányai házukba mentek. Odaérve mindhárman nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, melytől a sértett bódult állapotba került. 

Az I. rendű vádlott tudta, hogy a sértettnél jelentősebb összegű készpénz van, ezért – az ittas állapotban lévő testvére tudta nélkül – a sértettet arcon ütötte, majd nadrágjának zsebéből kivett 190 ezer forintot. A férfi visszakérte a pénzt, mire az I. rendű vádlott ismét arcon ütötte, majd oda adta a pénzt a bűncselekmény elkövetésében közre nem működő, azonban arról percekkel később tudomást szerző testvérének, aki azt egy közeli bokorban elrejtette, amit később közösen elköltöttek.

Az ittas állapotban lévő III. rendű vádlott ugyanezen a napon megjelent az ingatlannál, és jogtalanul elvette a sértett 95 ezer forint értékű mobiltelefonját, mely a készülék lefoglalásával és kiadásával megtérült. A III. rendű vádlottnak azonban más bűncselekmény is a számlájára írható. A rablás után jó egy évvel, 2021 szeptemberében szintén ittasan egy tatabányai lakóépület előtti parkolóban hangosan üvöltözött, miközben egy személygépkocsi bal hátsó kereke feletti karosszériaelemet behorpasztotta és a bal hátsó lámpáját kitörte, ezzel 187 ezer forint kárt okozott. Majd az épület bejárati ajtaját ordibálva rugdalta, annak üvegét kitörte, mellyel közel 14 ezer forint kárt okozott.
 

 

Címkék#rablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!