Vádemelés

2023.09.01. 07:00

Osztrákoknál vásárolta a palántát, oroszlányi házában szüretelte a marihuánát +fotók

A férfi a felnevelt növényekből fogyasztott is, most a bíróságon felehet tettéért.

Kemma.hu

Gondosan szárította a levágott növényeket

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki cserépben termesztette a marihuanát Oroszlányban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta, hogy a a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 1 millió 310 ezer 688 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádirat szerint a férfi Ausztriában vásárolt palántát, majd azokat az oroszlányi háza udvarán  cserépbe ültette, a leszüretelt növényt kiszárította, így abból 2022. júniusa és 2022. november 3-a között napi rendszerességgel fogyasztott.

Cserépbe ültetve nevelte a palántákat
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nyomozó hatóság tagjai 2022. november 4-én a az ingatlanban leszüretelt növényi törmeléket, az anyagmaradvánnyal szennyezett pipát és kézi őrlőt, valamint hét darab cserepet foglaltak le, amelyek közül egyben élő növény, egyben levágott tő, míg ötben elhalt  gyökérzet volt, továbbá felleltek egy kifeszített madzagon rögzítve több növényt.

A leszüretelt növényekből fogyasztott is a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában