Erőszak

2023.09.13. 12:15

Ittasan támadt egy testvérpárra a férfi Tatabányán, most felelnie kell tettéért

Ittasan ment futni a férfi, majd belekötött egy testvérpárba, ami csúnya verekedéssé fajult. Az ügyészség most indítványozta a vádlott büntetésének mértékét.

Kemma.hu

Esztergomi Járásbíróság szeptember 14-én előkészítő ülést tart annak a férfinek az ügyében, aki ittasan rátámadt az utcán egy testvépárra, akik éppen arra jártak. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én Tatabányán, a Béla király körtéren futott, eközben pedig kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a társaságában lévő férfi testvérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit a vádlott is hallott, aki odament, és miután megkérdezte tőle, hogy miért kiabált neki, ököllel arcon ütötte. 

Ezután ismét meg akarta ütni, azonban a sértett elhajolt. Ekkor a férfi a másik oldalát megrúgta, aki közben elkapta a lábát, így mindketten elestek. A földön a hátán fekvő vádlott a sértettet továbbra is ütlegelni próbálta, majd a mellénye nyakát megfogva maga felé húzta, amely az illetőnek légzési nehézséget okozott. Ekkor a férfi testvére odalépett, elhúzta a támadót, aki felállt, és a földön a tenyerén támaszkodó kezére közepes erővel ráugrott. 

Ennek következtében a férfinak a kézközépcsontja eltörött, arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, az arcot ért bántalmazás azonban alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A vádlott ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában